Nieuw in de praktijk: De Airflow

Net als de tandarts wordt ook een bezoek aan de mondhygiënist nog weleens als vervelend ervaren. Wij werken immers vaak met dezelfde instrumenten om uw tanden te reinigen.

Sinds kort werk ik echter met de Airflow Profylaxis Master. De airflow is een apparaat waarmee door middel van lucht, water en een zoutoplossing de tandplak wordt verwijderd. Deze methode geeft een veel comfortabeler en aangenamer gevoel bij het reinigen van je tanden. Zelfs de aanslag van koffie, thee, roken en rode wijn kan hiermee eenvoudig verwijderd worden.

Waar plaque blijft zitten, gaan bacteriën zitten, deze bacteriën zorgen voor gaatjes in uw tanden of voor ontstekingen aan je tandvlees. Geen plaque betekent dus ook geen problemen. Als plaque langere tijd op de tanden aanwezig blijft, ontstaat er tandsteen. Wanneer tandsteen langere tijd aanwezig is op jouw tanden gaan ook hier bacteriën zitten. Deze zorgen voor het terugtrekken van je tandvlees en voor het ontsteken van je tandvlees. Verstandig is het dus om regelmatig tandsteen te laten verwijderen door jouw mondhygiënist. Met de Airflow verwijder ik snel en pijnloos tandplak. Deze reinigingsstraal bereikt namelijk plekken die de gewone handinstrumenten niet kunnen bereiken.

Samengevat de voordelen van de Airflow:

  • Reinigt grondig het tandoppervlak
  • Verwijdert aanslag op een snelle manier
  • Het brengt de natuurlijke witheid van uw tanden terug
  • Behandelen van periimplantitis is effectiever
  • Betere behandelresultaten bij tandvleesontstekingen

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je behandeld worden met deze techniek? Maak nu een direct via onze website.